Ένα νέο Σεμινάριο για  Γονείς έχει αρχίσει ήδη από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ανέλιξη».

Το σεμινάριο έχει θέμα: «Επικοινωνία στην Οικογένεια» και είναι διάρκειας 13 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη.

Οι γονείς που συμμετέχουν έχουν  την ευκαιρία, μέσα από βιωματικές διαδικασίες, να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με την επικοινωνία και την ενδυνάμωση των σχέσεων στην οικογένεια. Διαπραγματεύονται επίσης θέματα όπως, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η αναγνώριση των αναγκών των παιδιών και των γονιών, η έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων και των συγκρούσεων στην οικογένεια, η ανάγκη ύπαρξης ορίων στο μεγάλωμα των παιδιών καθώς και το πώς όλα τα παραπάνω συνδέονται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών.

Το σεμινάριο συντονίζει η κα. Φωτεινή Τραχανά, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων.